Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażona cebulka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt.
mąka 6 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Prażona cebulka

Cebulę pokrój w dużą kostkę. Przełóż do miski. Wsyp sól i dokładnie wymieszaj składniki. Odstaw miskę na godzinę. Wsyp do cebuli trzy łyżki mąki i papryką. Potrząsaj miska aż mąka pokryje całą cebulę. Odstaw na 30 minut. Ponownie wsyp trzy łyżki mąki i pokryj nią całą cebulę. Na patelni rozgrzej olej. Wsyp cebulę i smaż aż będzie złota często mieszając. ( olej powinien zakrywać cebulę oraz nie może być bardzo mocno rozgrzany wtedy cebula się spali). Cebulkę odcedź z tłuszczu i przełóż na ręcznik papierowy do odsączania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 27.07.2015 15:42
Podoba mi się, na pewno wypróbuję.
Klausia 17.07.2015 21:55
lubię taką :)
Róża1 24.04.2015 22:15
bardzo fajny przepis :-)
Damiano
Damiano 21.04.2015 08:16
bardzo fajna
Bernadeta1 19.04.2015 18:26
Kopiłam kiedyś gotową prażoną cebulkę, zastanawiam się jak długo można przechować taką domową
Aleksandra/Olcia 19.04.2015 17:35
a jak to przechowujesz? i jak długo?
dom-agi 19.04.2015 17:01
Uwielbiam takie właśnie jej wykorzystanie!
dom-agi 19.04.2015 17:01
Ja również :)
dom-agi 19.04.2015 17:01
Można posypać nią pierogi, zapiekanki zarówno makaronowe jak i takie na pieczywie!
kasienka23 19.04.2015 12:45
fajny przepis, lubię zapiekanki z prażoną cebulką
iskierka.ag 19.04.2015 12:38
Lubię dodatek takiej cebulki do dań:)
Stenka 19.04.2015 12:01
do czego to się stosuje? z czym jada?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak