Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z prażoną cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 20 dag
marchewka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
jabłko 1 szt
majonez light 2 łyżki
Cebulka smażona Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Surówka z białej kapusty, ogórków i jabłka jest popularna. Dodatek prażonej cebuli sprawia że jest wyjątkowo smaczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z prażoną cebulą

Kroki postępowania

1
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 1 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto
2
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Krok 2 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto
3
Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę.
Krok 3 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto
4
Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem.
Krok 5 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto
6
Dodać połowę prażonej cebuli, doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 6 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto
7
Przełożyć do salaterki, posypać resztą prażonej cebuli.
Krok 7 - Kapusta biała z prażoną cebulą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 25.05.2015 10:10
smaczny dodatek do mięsa i ziemniaków:)
Motorek 01.05.2015 09:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak