Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula biała 1
śmietana 1/2 szklanki
tłuszcz do smażenia 5 g
żółtko jajek 1
mąka 1/2 łyżki
sól do smaku
żółty ser 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki nadziewane

Bułeczki przekroić na połówki, wydrążyć miękisz. Pieczarki umyć, pokroić, poddusić na tłuszczu. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć, wymieszać z pieczarkami, oprószyć mąką, dodać śmietanę, zaciągnąć żółtkiem. Dodać wydrążony, pokruszony miękisz. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Napełnić masą połówki bułek, posypać żółtym serem. Zapiec w piekarniku. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 26.05.2011 08:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak