Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 40 dag
mąka 1 1/2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w pomidorach

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć papryką, posolić i obrumienić na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondelka, następnie podlać winem i dusić przez 20 minut na wolnym ogniu, dodać pomidory z puszki, posiekany czosnek i przyprawić do smaku. Dusić do miękkości, w razie potrzeby jeszcze raz doprawić. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 19.04.2015 11:15
wyglądają bardzo apetycznie
Wacław 19.04.2015 10:29
pyszne miesko na II danie
w mojej kuchni 19.04.2015 08:48
pyszności do zjedzenia podano..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak