Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak jejeczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak ok.2 kg
masło 4 łyżki
jajko 6 szt.
cebula 1 szt.
sól, pieprz
musztarda bawarska 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
rosół z kurczaka 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak jejeczny

Kurczaka dzielimy na porcje, jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę, cebulę i czosnek siekamy.
Na rozgrzanym tłuszczu zrumienić kurczaka, przełożyć do rondla. Na pozostałym ze smażenia kurczaka tłuszczu podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać musztardę. Wymieszać. Dodać do kurczaka. Doprawić. Podlać bulionem tak aby tylko przykrywał kurczaka. Przykryć i dusić 45 minut. Wyjąć kurczaka i trzymać w cieple. Sos redukować aż będzie średnio gęsty. Doprawić. Dodać jajka. Podgrzać. Kurczaka podawać polanego sosem z ziemniakami lub ryżem i sałatką z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.07.2012 01:02
dobry
Goya 19.04.2012 15:10
mniam
Mirka-Ludomila 26.04.2011 13:15
brzmi ciekawie
Kopiko1983 22.02.2011 09:10
Fajny przepis - muszę spróbować!!!
Justyna73 07.02.2011 16:05
takiej wersji kurczaka to jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak