Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Ewy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1/2 szkl
masło 25 dkg
kakao 3 łyżki
mąka 1/2 kg
cukier 35 dkg
proszek do pieczenia 1 opak
jajko 4 szt
cukier waniliowy 1 opak
wiórki kokosowe 50 g
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Ewy

Rozgrzać masło do gęstości śmietany, dodać 25 dkg cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ubić pianę i dodać do ciasta lekko mieszając. Ciasto podzielić na połowę. Jedną część wymieszać z kakao. Kłaść na przemian warstwami do natłuszczonej formy. Piec 1, 5 godz w średnio gorącym piekarniku.
Polać gotową polewą i posypać wiórkami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 28.09.2011 19:36
pycha
Goya 03.06.2011 18:05
super
Tetiana 03.03.2011 14:25
pyszne
wolochski 27.01.2011 21:33
super
rosik93 25.08.2010 21:41
pycha
Dorota76 13.08.2010 21:24
Brzmi ciekawie i oryginalnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak