Ciasto Ewy

Ciasto Ewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1/2 szkl
  • masło

    25 dkg
  • kakao

    3 łyżki
  • mąka

    1/2 kg
  • cukier

    35 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 opak
  • jajka

    4 szt
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • wiórki kokosowe

    50 g
  • polewa czekoladowa

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać masło do gęstości śmietany, dodać 25 dkg cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ubić pianę i dodać do ciasta lekko mieszając. Ciasto podzielić na połowę. Jedną część wymieszać z kakao. Kłaść na przemian warstwami do natłuszczonej formy. Piec 1, 5 godz w średnio gorącym piekarniku.
Polać gotową polewą i posypać wiórkami .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

28.09.2011 19:36
pycha

Goya

03.06.2011 18:05
super

Tetiana

03.03.2011 14:25
pyszne

wolochski

27.01.2011 21:33
super

rosik93

25.08.2010 21:41
pycha

Dorota76

13.08.2010 21:24
Brzmi ciekawie i oryginalnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat