Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z rzeżuchy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzeżucha 2 garści
słonecznik łuskany 1 garść
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z rzeżuchy

Rzeżuchę wysiewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po około 10 dniach jest gotowa do użytku. Ścinamy około dwie garści. Dodajemy do pojemnika. Kolejno dodajemy garść słonecznika, oliwę z oliwek oraz obrany ząbek czosnku. Blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

majlena5 17.04.2015 11:11
śliczna taka wiosenna, ja zawsze robie z pomidorami ale tą koniecznie muszę wypróbować
kloruś 17.04.2015 10:23
chętnie bym się poczęstowała! Pycha!
Wacław 17.04.2015 10:19
smaki mojej zony
Motorek 17.04.2015 09:26
fajny przepis
RenataZ-et 17.04.2015 08:39
super jest ta pasta
Ola1984 17.04.2015 07:03
Fajny pomysł na wykorzystanie rzeżuchy.
justynkag 16.04.2015 23:51
no ciekawe, ciekawe. Spróbuję, jeszcze nie jadłam pasty z rzeżuchy
norweska20 16.04.2015 23:12
super pomysł :)
joanna43 16.04.2015 22:02
prawda, że proste?
mami93 16.04.2015 21:20
super pomysł :)
caralajna 16.04.2015 21:09
bardzo smaczne jest to pesto
Ania321 16.04.2015 20:22
Fajny pomysł, wypróbuję :)
miodunka 16.04.2015 20:18
lubię rzeżuchę , pasta może być całkiem smaczna
Konczi 16.04.2015 20:01
zblendować i gotowe
cooked 16.04.2015 20:00
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak