Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1/2 kg
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
bazylia świeża 8 listków
wywar warzywny 3 szklanki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 3 szczypty
cukier 1 szczypta
grzanki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, ogórek obieramy. Siekamy pomidory, cebulę, ogórek, paprykę zwykłą oraz chili, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz bazylię. Składniki mieszamy, wlewamy bulion i oliwę, solimy, pieprzymy, słodzimy, doprawiamy octem i miksujemy na krem. Chłodzimy, bądź podajemy z kostkami lodu. Gazpacho podajemy udekorowane świeżą bazylią oraz warzywami pokrojonymi w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.02.2017 09:16
uwielbiam to danie
slodkieniebo 13.10.2015 08:47
Wspaniała i pełna słońca zupa :)
Ola1young 17.04.2015 14:41
smaczny obiadek
Kasnaj 17.04.2015 09:49
wygląda superowo
justynkag 17.04.2015 09:37
Świetne na upalne dni
Ania321 16.04.2015 20:41
Pięknie się prezentuje :)
agataw1990 16.04.2015 20:35
Nigdy nie próbowałam ale chyba się skuszę:)
miodunka 16.04.2015 20:16
dobre, dobry jest ten chłodnik w upalne dni
Konczi 16.04.2015 20:03
jest smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak