Jajka z szynką w sosie tatarskim

Jajka z szynką w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 sztuki
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • krzybki marynowane

    4 sztuki
  • kapusta pekińska

    4 listki
  • zioła prowanslaskie

    do smaku
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    1/2 kubeczka
  • pierś z indyka

    wędzona dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jaja kroimy na połówki i wydrążamy żółtka. W puste miejsca wkładamy pokrojoną szynkę. Listki kapusty układamy na talerzyku, na nich kładziemy jajka. Pokrojone prawdziwki i ogórki mieszamy z jogurtem i łyżeczką musztardy.Przyprawiamy solą i pieprzem , polewamy gotowym sosem i posypujemy ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat