Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w słojach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz 2 łyżki
kapusta kwaszona 2 kg
kminek szczypta nasion
sól
pieprz
baranina 1 kg
grzyby suszone 5 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w słojach

Każdy kawałek rozbić młotkiem i obrumienić na tłuszczu. Włożyć połowę kapusty do garnka, rozłożyć na niej mięso i pokryć pozostałą częścią kapusty. Dodać namoczone grzyby, podsmażoną cebulę, kminek i razem gotować 20 minut. Włożyć gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamknąć. Pasteryzować 1 godz i 20 minut, następnego dnia 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak