Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo-paprykowe udka z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 sztuk
suszone pomidory 1 garść
natka pietruski 1 łyżka
olej
sól
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo-paprykowe udka z kurczaka

Mięsko osuszamy. Suszone pomidory mielimy, natkę pietruszki, cebulę i czosnek siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem nacieramy mięso i zapiekamy w piekarniku, podlewamy bulionem.
Możemy także mięso grillować.

Powstały sos możemy zaprawić mąką i śmietaną, ale niekoniecznie - taki tez jest smaczny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 16.09.2010 14:30
dobre
iwona332 16.09.2010 14:12
super
ewelina/bunia 10.09.2010 19:24
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak