Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki panierowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 300 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej rzepakowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki panierowane

Kroki postępowania

1
Grzyby myjemy i dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Jajka roztrzepujemy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Boczniaki przyprawiamy i maczamy w roztrzepanym jajku.
Krok 1 - Boczniaki panierowane foto
2
Grzyby obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Boczniaki panierowane foto
3
Obtoczone w panierce grzyby smażymy na niewielkiej ilości oleju po 5 minut z każdej strony.
Krok 3 - Boczniaki panierowane foto
4
Usmażone boczniaki wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Krok 4 - Boczniaki panierowane foto
5
Boczniaki w panierce podajemy z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.

Krok 5 - Boczniaki panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 16.04.2015 12:16
Dobry pomysł
olkaaa 16.04.2015 11:12
bardzo lubię
iskierka.ag 16.04.2015 11:01
Bardzo lubię boczniaki, w takiej panierce na pewno są wyśmienite.
Czyki 16.04.2015 10:50
Bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak