Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista pierś z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżka
sos sojowy do smaku
jogurt naturalny 1 sztuka
imbir świeży 1 łyżeczka
płatki kukurydziane 2 szklanki
żółty ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista pierś z kurczaka

Piersi z kurczaka rozbijamy na małe kotleciki.Musztardę mieszamy razem z jogurtem i przyprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i imbirem.Sos sojowy i zmielona papryczkę dodajemy wedle uznania. Piersi przetrzymujemy w tym sosie około 2 godzin w lodówce. Następnie piesi obtaczamy w rozkruszonych płatkach i w startym serku.Pieczemy w piekarniku około 30 minut lub smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 13.08.2010 13:18
Brzmi pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak