Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki śledziowe z żółtym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 8-10 kromek
filety śledziowe 30 dag
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
ser wędzony 1/2 szklanki/ starty
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki śledziowe z żółtym serem

Wykonanie:
Czerstwą bułkę namoczyć w ½ szklance mleka, odcisnąć i wymieszać z drobno posiekanymi filetami śledziowymi. Dodać żółtko, śmietanę, tartą bułkę i całość dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosolić). Chleb pokroić, skropić lekko mlekiem, posmarować pastą śledziową i posypać startym serem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć grzanki , włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec na złoto. Jest to pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.04.2015 09:12
Świetny pomysł :)
gusia1000 16.04.2015 00:13
Zrobię takie.
gosia561 15.04.2015 20:47
fajne do piwa
halina17 15.04.2015 20:39
pomysłowe
anula-d 15.04.2015 20:34
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak