Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z kurczakiem i kawiorem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 20 dag
jajko 5 sztuk
kawior 5 łyżeczek
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżka
imbir marynowany 8 plastrów
sól 1/4 łyżeczki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z kurczakiem i kawiorem

Pierś z kurczaka gotujemy przez 50 minut w osolonej wodzie, następnie studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i wyjmujemy żółtka. Pierś miksujemy blenderem, dodajemy żółtka, majonez, jogurt, sól i pieprz. Do masy mięsnej dodajemy 2 łyżeczki kawioru, mieszamy. Ugotowane białka jajeczne faszerujemy masą, dekorujemy kawiorem oraz marynowanym imbirem. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 15.04.2015 21:57
Takie jajka kojarzą mi się nieodzownie z eleganckimi przyjęciami sylwestrowymi. Bardzo wytworne a jednocześnie proste danie ;)
joanna43 15.04.2015 21:55
ekskluzywnie :)
jasiek 15.04.2015 19:08
eleganckie jajeczka
Dawid97 15.04.2015 19:03
chętnie bym je zjadł :)
Jadwiga/Jaga85 15.04.2015 16:41
wytwornie i elegancko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak