Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne szaszłyczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6-10 sztuk
patisony marynowane 1/2 słoiczka
pierś z kurczaka 1 sztuka
por 1/2 sztuki
imbir świeży do smaku
ryż 2 woreczki
sos sojowy do smaku
cytryna do smaku
pietruszka 1 gałązka
kurkuma 2 szczypty
olej 1 łyżeczka
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne szaszłyczki

Pierś z kurczaka kroimy na kawałeczki dodajemy sok z cytryny, sos sojowy, starty imbir oraz kurkumę. Dokładnie nacieramy mięsko. Odstawiamy na chwilkę tak aby mięsko przeszło przyprawami. Pieczarki, patisony, pora kroimy w talarki, paprykę w kawałeczki. Nadziewamy na szaszłyki i wkładamy do piekarnika na około 15-20 minut. Mięsko na szaszłykach polecam posmarować delikatnie olejem, używając specjalnego pędzelka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 27.09.2010 19:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak