Wiosenne szaszłyczki

Wiosenne szaszłyczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6-10 sztuk
  • patisony marynowane

    1/2 słoiczka
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki
  • imbir świeży

    do smaku
  • ryż

    2 woreczki
  • sos sojowy

    do smaku
  • cytryna

    do smaku
  • pietruszka

    1 gałązka
  • kurkuma

    2 szczypty
  • olej

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na kawałeczki dodajemy sok z cytryny, sos sojowy, starty imbir oraz kurkumę. Dokładnie nacieramy mięsko. Odstawiamy na chwilkę tak aby mięsko przeszło przyprawami. Pieczarki, patisony, pora kroimy w talarki, paprykę w kawałeczki. Nadziewamy na szaszłyki i wkładamy do piekarnika na około 15-20 minut. Mięsko na szaszłykach polecam posmarować delikatnie olejem, używając specjalnego pędzelka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

27.09.2010 19:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat