Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolą i wędzoną piersią kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
ser żółty 20 dag
makaron muszelki 2 szklanki
por (biała część) 1 sztuka
wędzona pierś z kurczaka 20 dag
ogórki konserwowe 4 sztuki
jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 2 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolą i wędzoną piersią kurczaka

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną woda. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w talarki, z piersi zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę większą. Majonez mieszamy z jogurtem, solimy, pieprzymy. Fasolę odcedzamy. W salaterce układamy makaron, następnie por, fasolę. Smarujemy grubo sosem majonezowym. Posypujemy wędzoną piersią, układamy ogórki i przykrywamy serem. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.04.2015 13:28
pyszna sałątka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak