Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanka
  • drożdże

    1/2 kostka
  • mleko

    2 szklanki
  • jaja

    2 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • olej

    do smażenia
  • jabłka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W mleku rozpuścić drożdże. Do mąki dodajemy sól, jajka. Dodajemy mleko z drożdżami i wyrabiamy. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie zamieszać, dodać pokrojone w plasterki jabłka lub np. borówki. Kłaść łyżką na gorący olej. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat