Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi szpinakowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 0,5 kg
cukier waniliowy 16 g
śmietana 18 proc 200 ml
truskawki świeże 40 dag
cukier do smaku
szpinak 50 dag
mąka 40 dag
woda 3/4 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi szpinakowe

Kroki postępowania

1
Szpinak opłukać i zmiksować z połową wody na jednolitą masę. Do szpinaku dodać sól oraz mąkę i zagnieść ciasto, dolać w razie potrzeby jeszcze wody.
Krok 1 - Pierogi szpinakowe foto
2
Cienko rozwałkować i wyciąć z ciasta kółka.
Krok 2 - Pierogi szpinakowe foto
3
Twaróg rozgnieść z łyżką śmietany i cukrem do smaku. Na kawałki ciasta kłaść po łyżce twarogu
Krok 3 - Pierogi szpinakowe foto
4
Zagniatać pierogi.
Krok 4 - Pierogi szpinakowe foto
5
Gotować w lekko osolonej wodzie około 1 minuty od ich wypłynięcia. Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym. Pierogi podawać ze śmietaną i kawałkami truskawek.
Krok 5 - Pierogi szpinakowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.04.2015 11:03
Ciekawy pomysł do wyprõbwania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak