Schabowe z panierce z sezamem

Schabowe z panierce z sezamem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżek mąki pszennej

    kilka
  • szkl. bułki tartej

    1/2-1
  • szkl. ziarna sezamowego

    1/2
  • łyżek mleka

    4-5
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • olej

    do smażenia:
  • jajko

    1 duże
  • kotlety schabowe

    5 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbić przez folię, posolić i obficie oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Przyprawione kotlety panierować kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Podawać z surówką.
Kotlety panierować bezpośrednio przed smażeniem żeby panierka nie zwilgotniała i później nie odstawała od mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

18.10.2013 19:42
Smaczna_B, dziękuję :)

Smaczna_B

18.10.2013 17:54
ale rewelacja!

Agiatis

07.05.2012 21:46
proste i smaczne;)Czy można chcieć czegoś więcej?:)

magdziorka6

19.03.2012 19:04
smakowite

Miki

24.01.2012 22:38
dobre ale rzadko robi? bo si? przypalaj?

bami

20.03.2011 20:34
Wyglądają przepysznie! :)

Misiek1

11.02.2011 09:25
apetyczne schabowe

Joanna108

29.01.2011 10:46
Pyszne są takie kotleciki!

hastalavista

28.12.2010 15:19
świetne!

Agnieszka_B

13.08.2010 13:19
Robię podobne kotleciki. Smakują doskonale:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat