Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czereśniowo-wiśniowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka ziemniaczana 4 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa

czereśnie 30 dag
serek mascarpone 30 dag
śmietana kremówka 1 litr
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki
cukier puder 1/3 szklanki
sok wiśniowy 2 szklanki
barwnik spożywczy do ciast 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czereśniowo-wiśniowy

Czereśnie miksujemy, następnie mieszamy z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej oraz cukrem brązowym. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i mieszamy z mascarpone. Część odstawiamy i dodajemy barwnik spożywczy najlepiej różowy. Biszkopt pierwszy nawilżamy sokiem wykładamy 1/3 czereśni i masę. Czynności powtarzamy na każdym biszkopcie. Tort smarujemy cały grubo masą białą. Następnie dekorujemy szprycką według własnego uznania masą białą i różową. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak