Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
marchewka 1 sztuka
rzodkiew biała 1/2 sztuki
szczypiorek 1/2 wiązki
majonez 1 łyźeczka
jogurt naturalny 1 kubeczek
sos sojowy 1 łyżeczka
wasabi 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka po japońsku

Umytą kapustę siekamy, rzodkiew i marchew ścieramy na tarce. Szczypiorek siekamy.Wszystko mieszamy i polewamy sosem sojowym, majonezem, jogurtem i pastą wasabi. Posypujemy szczypiorkiem i czarnym sezamem jeśli posiadamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak