Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochówka z cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1/2 szklanki
groch 1/2 szklanki
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyźeczka
cebula biała 1 sztuka
boczek 10 plastrów
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyźeczka
ziemniaki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka z cieciorką

Ciecierzycę i groch namaczamy dzień wcześniej.Do garnka wlewamy 2 litry wody. Wkładamy wszystkie warzywa oprócz ciecierzycy,cebuli i grochu. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.Dodajemy ciecierzycę i groch. Wszystko gotujemy do miękkości. Następnie wyławiamy warzywa i drobno je kroimy.Wrzucamy do garnka. Na patelni podsmażamy boczek drobno pokrojony wraz z posiekaną cebulką. Dodajemy do wywaru i przyprawiamy solą, papryką i majerankiem. Gotujemy jeszcze 10 min.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 14.04.2015 16:05
smaczna zupka
Beatris 14.04.2015 15:02
Bardzo lubię takie zupki... Przepysznie wygląda:)
paulina2157 14.04.2015 11:18
z cieciorką nigdy nie robiłam
Motorek 14.04.2015 11:01
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak