Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe kiełbaski z kaszą jęczmienną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 6 sztuk
kasza jęczmienna 2 woreczki
koperek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyźeczka
marchewka 1 sztuka
szpinak mrożony 1 opakowanie
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe kiełbaski z kaszą jęczmienną

Szpinak wkładamy do rondelka i podgrzewamy go. Dodajemy serek topiony, przyprawiamy solą i pieprzem.Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wraz z marchewką. Gdy marchewka będzie lekko miękka wtedy wyciągamy ją i kroimy w kosteczkę. Dodajemy ją do kaszy. Posypujemy koperkiem i pietruszką. Delikatnie mieszamy.Kiełbaski podsmażamy na suchej patelni. Wszystko wykładamy na talerz. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 14.04.2015 09:30
pyszności na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak