Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
włoszczyzna
buraki czerwone 5
makaron muszelki 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
pieprz kilka ziarenek
ziele angielskie kilka szt
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka myje i obieram ze skór .
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Gotuje w osolonej wodzie i z szumuje .
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Makaron gotuje w osolonej wodzie .
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Obieram i myje warzywa . Po z szumowaniu dodaje warzywa i buraczki . Gotuję do miękkości . Zamiast octu dodaje sok z cytryny przyprawiam do smaku . Zagęszczam zupę mąką i śmietaną .
Krok 4 - Barszcz czerwony foto
5
Makaron odcedzam
Krok 5 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 23.06.2015 16:30
pierwszy raz widzę , żeby barszcz jeść z makaronem ...nie bardzo to mi przypadło do gustu
Basiek102 13.04.2015 22:21
Taką zupkę uwielbia mój synek :)
mirosława4 13.04.2015 10:52
myślałam że to zupa owocowa :)
Ewelina1991 13.04.2015 09:20
nie jadłam nigdy barszczu z makaronem- ciekawie wygląda ;)
Mancia w kuchni 13.04.2015 08:47
myślałam, że to makaron z truskawkami :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak