Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

cebula 1 szt
mięso mielone 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
kajzerka 1 szt
natka pietruszki
jajko 1 szt
mleko
sól do smaku
pieprz
mąka
olej

Sos

marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
natka pietruszki
masło
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie

Kroki postępowania

1
Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebulę i pietruszkę drobno posiekać i dodać do mięsa. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa.
Krok 1 - Mielone w sosie foto
2
Bułkę odcisnąć z mleka dodać razem z jajkiem do mięsa. Masę doprawiamy do smaku i mieszamy.
Krok 2 - Mielone w sosie foto
3
Z masy formujemy kulki i obtaczamy w mące.
Krok 3 - Mielone w sosie foto
4
Mięsne kulki smażymy na oleju.
Krok 4 - Mielone w sosie foto
5
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na maśle.
Krok 5 - Mielone w sosie foto
6
Litr wody gotujemy z Kucharkiem , liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa obieramy,ścieramy na tarce i dodajemy z cebulą do wody. Chwilę gotujemy .
Krok 6 - Mielone w sosie foto
7
Do sosu wkładamy pulpety i gotujemy na małym ogniu ok 20 minut,.
Krok 7 - Mielone w sosie foto
8
Sos doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 8 - Mielone w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.04.2015 18:33
taki obiad lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak