Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • woda letnia

    1/2 szklanki
  • mąka

    700 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • mięso mielone

    3/4 kg
  • słonina

    20-30 dag
  • bułka tarta

    wg uznania
  • cebulka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko mieszamy z bułką. Solimy do smaku. Dodajemy sporo pieprzu i jedno jajko. podsmażamy na patelni. Do mąki dodajemy masło, najlepiej rozpuszczone, dodajemy odrobinkę wody i soli. Ciasto wyrabiamy i rozwałkowujemy. Wycinamy kółeczka szklanką , nakładamy farsz i lepimy pierogi. Rzucamy na wrzątek. Ze słoninki przyrządzamy dobrze każdemu znane skwarki. Można również podsmażyć cebulkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka_B

13.08.2010 13:21
Moje ulubione:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat