Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryby

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
ser żółty 300 g
jajko 2 szt
pieczarki 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
śmietana 30% 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryby

Kroki postępowania

1
Ryby doprawić solą i pieprzem z obu stron i zostawić na 30 minut.
Krok 1 - Zapiekanka z ryby foto
2
Jajka rozbełtać i obtoczyć w nim ryby
Krok 2 - Zapiekanka z ryby foto
3
Bułkę tartą wymieszać z mąką i obtoczyć filety rybne.
Krok 3 - Zapiekanka z ryby foto
4
Panierowane ryby usmażyć na oleju z obu stron.
Krok 4 - Zapiekanka z ryby foto
5
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Pieczarki obrać sparzyć i pokroić na plasterki. Można też podsmażyć na oleju lub maśle.
Krok 5 - Zapiekanka z ryby foto
6
Na ryby nałożyć pieczarki...
Krok 6 - Zapiekanka z ryby foto
7
..i posypać startym żółtym serem.
Krok 7 - Zapiekanka z ryby foto
8
Całość piec 15 minut w temp 180 stopni.
Krok 8 - Zapiekanka z ryby foto
9
Po 15 minutach zapiekankę polać śmietanką i zapiec jeszcze 10 minut.
Krok 9 - Zapiekanka z ryby foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.04.2015 19:08
robiłam kiedyś podobną była smaczna
kanu83 12.04.2015 16:50
Musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak