Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
jajko 1 sztuka
kakao 4 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki
wanilia 1 laska
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
płatki migdałowe 50 gram
czekolada gorzka 50 gram
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Pół szklanki mleka zostawić, a resztę zagotować z przekrojoną i wydłubaną wanilią.
Następnie wyjąć strąk wanilii, dodać cynamon, gałkę i połamaną czekoladę. Dokładnie wymieszać.
W miseczce wymieszać cukier, kakao, mąkę, wbić jajko i wymieszać na jednolitą masę dodając zostawione zimne mleko.
Wlać miksturę do gorącego mleka i zagotować. Podawać z rozdrobnionymi migdałami i opcjonalnie z małym kieliszeczkiem rumu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 12.04.2015 15:31
Bardzo smaczna kawusia :-)
olkaaa 12.04.2015 13:28
kusząca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak