Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na czosnkowej kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 szt
kapusta pekińska 1/4 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
koperek 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na czosnkowej kapuście

Rybkę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą. Masło i olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Dodać pokrojona kapustę i posolić. Podsmażyć. Dodać koperek, doprawić, zalać około 1/4 szklanki wody i dodać śmietanę. Wymieszać. Na kapuście położyć rybkę i smażyć z obu stron aż zmieni kolor na biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 28.04.2015 16:53
super!!! :)
R'n'G Kitchen 12.04.2015 18:18
Przepyszne
Bernadeta1 12.04.2015 18:06
rybka inaczej i na pewno smacznie
Krzysztof15 12.04.2015 13:20
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak