Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowa pierś z kurczaka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oregano
tymianek
rozmaryn
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
kostka rosołowa
przyprawa w płynie
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowa pierś z kurczaka na ostro

Pierś z kurczaka umyć, włożyć do garnka z gotującą się wodą. Dodać kostkę bulionową oraz przyprawy.
Gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Ugotowaną i ostudzoną pierś kroimy na plastry, jeszcze raz przyprawiamy do smaku.
Plastry piersi kładziemy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2015 19:14
ostre smaki to, to co lubię, pychotka
Konczi 12.04.2015 10:53
ostre mięsko :) Pycha :)
AgaS10 12.04.2015 09:45
Fajne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak