Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona papryka faszerowana mięsem, kaszą i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwonych papryk 6-7 szt
kaszy jaglanej 100 g
mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego 500 g
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
kukurydzy konserwowej 1/2 puszki
cebule 2 szt
czosnku 3 ząbki
selera naciowego 2 łodygi
sera żółtego (zetrzeć na tarce) 70 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 duża szczypta
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona papryka faszerowana mięsem, kaszą i warzywami

Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na maśle. Marchewkę,pietruszkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Łodygi selera pokroić na plasterki. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić. Kukurydzę odcedzić.
Wszystko wymieszać z ugotowaną kaszą,serem, doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem,przykryć "kapeluszem" i
ułożyć w naczyniu do zapiekania,podlać wodą.
Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak