Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1
kasza jaglana 25 dag
pieczarki 50 dag
cebula biała 1
sól
pieprz
olej do smażenia
orzeszki piniowe 10

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

Liście kapusty sparzyć we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjąć, wyciąć grubsze nerwy. Kaszę jaglaną przepłukać najpierw zimną, a potem gorącą i ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, pokroić niezbyt dużą kostkę, odparować na suchej patelni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na drugiej patelni na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pieczarki wymieszać z kaszą, doprawić solą i pieprzem. Na każdym liściu (w miejscu, z którym wyrastał z główki) układać spory wałeczek z farszu. Boki liścia zawinąć do środka, zrolować całość. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty. Ułożyć gołąbki zawinięciem do spodu. Nakryć liśćmi. Podlać osoloną wodą, gotować ok. 50 minut. Posypać podprażonymi orzeszkami pinii. Można podać z puree ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.04.2015 14:21
pyszne jedzonko podano do zjedzenia
zabcia117 11.04.2015 06:36
Pychotka :)
halina17 10.04.2015 23:28
Apetycznie wyglądają.
jagoda5913 10.04.2015 23:10
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak