Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z likierem czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpusy babeczek 25 szt
mleko 2% 1 litra
masło 1,5 kostki
wiśnie kandyzowane 25 szt
LIKIER CZEKOLADOWY 60 ml
kakao 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z likierem czekoladowym

Kroki postępowania

1
Krem to karpatki przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Krok 1 - Babeczki z likierem czekoladowym foto
2
Zmiksować masę z 1,5 kostki masła ( masło powinno być miękkie). Podzielić masę na dwie części. Jedną część pozostawić , ewentualnie dodać sok z cytryny lub olejek migdałowy.
Krok 2 - Babeczki z likierem czekoladowym foto
3
Do drugiej części wlać likier i dodać 5 łyżek kakao.
Krok 3 - Babeczki z likierem czekoladowym foto
4
Na dno każdego korpusu położyć kandyzowaną wisienkę. I nałożyć szprycą obie masy.
Krok 4 - Babeczki z likierem czekoladowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak