GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII

GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    0,5 peczka
  • czosnek

  • cytryna

  • pieprz cytrynowy

  • tymianek

  • majeranek

  • rozmaryn

  • przyprawa un. Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII
1/ Ryby oskrobać z drobnej łuski i opłukać. Masło rozetrzeć z siekaną natką pietruszki i pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Krok 2 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII
2/Oczyszczone ryby napełnić masłem, dodać kilka gałązek ziół i plaster cytryny rozcięty na pół. Rybę natrzeć solą lub przyprawą.
Krok 3 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII
3/ Błyszczącą stronę folii nasmarować olejem i owinąć szczelnie ryby (każdą osobno)
Krok 4 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII
4/Owinięte ryby grillować ok 10min z jednej i 10min z drugiej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

10.04.2015 20:20
bardzo lubię dania z pstrąga

monika141

10.04.2015 18:58
pyszna i zdrowa rybka

Barbara777

10.04.2015 17:44
świetna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat