Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik puszysty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto kruche

mąka pszenna 3 szklanki
cukier kryształ 3/4 szklanki
żółtko jajek 3
margaryna 10 dag
kwaśna śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki

Składniki inne

ser biały 1.5 kg
jajko 9
cukier puder 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 łyżeczka
margaryna 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik puszysty

Wykonanie ciasta kruchego :
Na stolnicę dać mąkę z mieszać z proszkiem do pieczenia , dodać margarynę oraz żółtka całość utrzeć z cukrem . Do mąki na koniec dodać śmietanę i całość lekko zarobić.
Następnie ser zmielić w maszynce . Margarynę ucieramy z cukrem pudrem . Ucierając całość dodajemy po 1 żółtku cukier waniliowy po łyżce , ser oraz proszek do pieczenia a na końcu budyń. Z białek ubijamy pianę . Delikatnie całość mieszamy z utartym serem .
Do wysmarowanej blaszki włożyć ciasto kruche następnie potrzepać lekko kakaem i wlać masę serową. Sernik pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Górę polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.04.2015 13:35
jak puszysty to mój ulubiony
Ada-Gaba 10.04.2015 19:50
smakowite ciasto
Zdzisław 10.04.2015 18:37
takie słodkości bardzo lubię
Ewelina1991 10.04.2015 15:59
pysznie wygląda
Stenka 10.04.2015 15:02
smakowite ciasto
mirosława4 10.04.2015 14:37
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak