Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w żelu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 szklanki
woda 2 szklanki
laska wanilii 1 szt
cukier
budyń waniliowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w żelu

Kroki postępowania

1
Jagody myjemy na sitku, zalewamy szklanką wody a w drugiej rozrabiamy budyń waniliowy. Do jagód dodajemy ziarenka z przekrojonej laski wanilii oraz samą laskę oraz cukier do smaku.
Krok 1 - Jagody w żelu foto
2
Gdy jagody zaczną się gotować dodajemy rozmieszany w wodzie budyń i cały czas mieszamy aż frużelina zgęstnieje.
Krok 2 - Jagody w żelu foto
3
Wyciągamy kawałki laski wanilii.
Gorąca frużelinę można przełożyć do wyparzonych/wysterylizowanych słoików i pasteryzować w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez 15-20 minut (w zależności od wielkości słoika).
Krok 3 - Jagody w żelu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 03.08.2016 23:33
Smak lata zamknięty w słoiczku!
Klausia 11.04.2015 20:36
cudo jak dla mnie :)
iskierka.ag 10.04.2015 11:26
Świetnie będą się nadawać do różnych deserów, w szczególności do gofrów i lodów.
Wacław 10.04.2015 10:20
przepyszny deser !!!
IKrakowianka 09.04.2015 21:08
bardzo fajne :)
wyattearp 09.04.2015 18:40
muszę spróbować
Róża1 09.04.2015 16:57
będą super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Justi2401 09.04.2015 16:24
Mniam, ale bym sobie zjadła takie jagódki ;) A do ciasta czy do gofrów cudo :)
Wiktoria29 09.04.2015 15:57
och jaką mam ochotę na jagody a tu jeszcze takie kuszące
Renata9 09.04.2015 15:37
Bardzo lubię takie jagódki :-)
Cynamonka 09.04.2015 14:38
już widzę dobre ciasto z nimi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak