Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na każdy słoik

ogórki świeże 2 kg
seler nać 1 peczek
seler korzeniowy 1 szt
marchewka 2 szt
cebula 2 szt
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat

Zalewa

woda 2,5 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl
cukier 3/4 szkl
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

1/ Ogórki umyć, pokroić w ćwiartki lub połówki (zależy od wielkości). Marchew, cebulę, pietruszkę i seler obrać i pokroić na kawałeczki lub grube plastry.

2/Do każdego słoika wkładać kolejno na spód plastry warzyw, ziele, kilka ziaren gorczycy, koper i po kawałku naci pietruszki i selera.
Następnie układać pionowo, ciasno ogórki.

3/ Z podanych składników zagotować zalewę i zalewać napełnione słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 10-15 min od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.04.2015 09:44
też takie robię
Bernadeta1 09.04.2015 13:53
Robię takie, są bardzo smaczne
jagoda5913 09.04.2015 12:05
Super przepis
Mniam 09.04.2015 11:18
Smaczne ogóreczki. Warto mieć takie skarby w swojej piwnicy.
Sroczka 09.04.2015 10:52
Takie ogóreczki muszą być pyszne.
Asik32 09.04.2015 10:29
cudnie wyglądają
Motorek 09.04.2015 10:24
bardzo dobre ogóreczki
Megg 09.04.2015 10:20
wyśmienite ogóreczki
barbara11561 09.04.2015 09:47
świetne ogóreczki
Magula 09.04.2015 09:40
pyszne do obiadu lub sałątki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak