Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado i orzechami włoskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
awokado 1 szt
orzechy włoskie 1 łyżka czubata
pomidory suszone Smak 4 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 5 szt
groszek konserwowy 1 łyżka
oliwa 20 ml
sól do smaku
bazylia świeża 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado i orzechami włoskimi

Świeżą rukolę myjemy, wykładamy na talerz.
Wrzucamy pokrojony i obrany owoc awokado.
Orzechy nie gnieciemy tylko wrzucamy duże kawałki na sałatkę.
Pomidory koktajlowe zalewamy wrzątkiem do zdjęcia skórki, kroimy i wykładamy na sałatkę.
Na koniec wykładamy pomidory suszone i groszek konserwowy.

Polewamy przygotowaną sałatę oliwą z oliwek.
Solimy delikatnie pomidory, dekorujemy świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 09.04.2015 10:46
super pomysł :)
wwwiolka 09.04.2015 09:31
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak