Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie cytrynowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka
cytryna
ananas w puszce
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
miód płynny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie cytrynowym

Pałki z kurczaka oprószamy papryką ostrą, solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę. Sok z ananasów mieszamy z sosem sojowym, miodem oraz przeciśniętym czosnkiem. Na tarce ścieramy skórkę z cytryny, wyciskamy też z niej sok. Dodajemy do marynaty. Następnie dodajemy musztardę francuską. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy zalewą. Przykrywamy drugą częścią naczynia. Pieczemy 50 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 09.04.2015 10:02
fajny przepis :)
Ewelina1991 09.04.2015 09:39
pyszne mięsko
Mniam 08.04.2015 23:10
Świetna ta marynata. Pomysł na wykorzystanie zalewy z ananasów jest super!
gosia561 08.04.2015 21:10
pyszne udka takie kwaskowate
pajbek 08.04.2015 21:06
Pyszne ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak