Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki słodko- kwaśne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 1-2 szt
cebula 3 szt
boczek wędzony 25 dag
Marynata do mięs słodko - kwaśna 1 opakowanie
olej kilka łyżek
sos słodko-kwaśny 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki słodko- kwaśne

Mięso myjemy- osuszamy i kroimy na średniej wielkości kawałki- wkładamy do przygotowanej marynaty i umieszczamy w lodówce najlepiej na parę godzin.
Papryki, cebule i boczek kroimy.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie zamarynowane mięso, warzywa i boczek.
Grillujemy lub pieczemy w piekarniku.
Podajemy z sosem słodko- kwaśnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 08.04.2015 17:56
bardzo dobre
marzut 08.04.2015 16:11
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak