Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z papryką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
ser żółty 40 dkg
koperek
papryka czerwona
jajko 2
kajzerka
mleko 1 szkl
czosnek 5 ząbków
cebula 2 szt
smalec 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z papryką i serem

Obrany czosnek i cebulki mielimy. Rumienimy na roztopionym smalcu. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Kajzerkę moczymy w mleku a następnie odciskamy. Oczyszczoną paprykę drobno kroimy. Koper siekamy. Ser ścieramy na grubych oczkach. Umyty i osuszony karczek mielimy. Dodajemy wszystkie przygotowane składniki razem z jajkami. Wyrabiamy masę mięsną i doprawiamy do smaku. Mięso przekładamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni i pieczemy ok. 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.07.2015 20:58
muszę koniecznie zrobic taki karczek
Barbara777 08.04.2015 17:58
lubię takie smakołyki
misia53 07.04.2015 22:44
smaczna pieczeń
gosia1988 07.04.2015 19:42
Fajny dodatek do chleba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak