Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy majonez

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2
olej rzepakowy 400 ml
sól do smaku
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki

Porada

Majonez wychodzi bardzo kremowy. Jest dużo lepszy od tego ze sklepu a w dodatku jest bardzo łatwy do wykonania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy majonez

Utrzeć żółtko z musztardą mikserem na wolnych obrotach. Dodawać wolnym strumieniem i stopniowo olej nadal ucierając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.04.2015 18:52
domowy zawsze smaczny
Futka 08.04.2015 09:22
Przepyszny majonez - taki domowy jest najsmaczniejszy! :)
fotoviderek 07.04.2015 14:03
Domowy najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak