Paluszki solone

Paluszki solone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    3/4 kostki
  • smalec

    1/4 kostki
  • jaja

    4 sztuki
  • drożdże

    10 dag
  • mąka

    1 kg
  • śmietana

    1/2 l
  • sól

  • kminek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto. Dzieli go na małe kawałki i zawijamy paluszki (jak na zdjęciu). Smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy na słoty kolor około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat