Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki solone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3/4 kostki
smalec 1/4 kostki
jaja 4 sztuki
drożdże 10 dag
mąka 1 kg
śmietana 1/2 l
sól
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki solone

Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto. Dzieli go na małe kawałki i zawijamy paluszki (jak na zdjęciu). Smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy na słoty kolor około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak