Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1,5 kg
olej 6 łyżek
ocet winny 1 lyżka
kolendra
pieprz
majeranek
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebule 2

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony

Przyprawy (oprócz ziela i liści) przełożyć do miseczki, wlewać olej i ocet, mieszać.
W marynacie obtoczyć umyte i osuszone mięso. Wstawić do lodówki na min całą noc. Następnie obłożyć ćwiartkami cebuli, zielem i liśćmi laurowymi.
Piec około 2 godzin w temp 180 st co jakiś czas polewając mięso powstałym tłuszczem. Kroić po wystudzeniu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 06.04.2015 20:46
Lubię takie dnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak