Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z gruszki, pietruszki i imbiru na ostro

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1/2 litra
pietruszka 3 sztuki
gruszki 2 sztuki
imbir 1 centymetr
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 18 proc 2 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z gruszki, pietruszki i imbiru na ostro

Pietruszkę, gruszki, cebulę i imbir obieramy. Pietruszkę, gruszki i cebulę kroimy w kostkę, a imbir ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wszystko przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i miksujemy blenderem. Na koniec przyprawiamy do smaku i dodajemy śmietankę. Podajemy z chipsami z pietruszki, odrobiną oliwy z oliwek lub z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.04.2015 22:59
interesujący przepis
idealme 06.04.2015 20:26
ale pyszności!
Gracer 06.04.2015 19:47
super przepis
Kolorowa 06.04.2015 18:19
ciekawy przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak