Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 gram
cukier 280 gram
cukier waniliowy 1 łyżeczka
aromat rumowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta
jajko 5 szt
mąka 370 gram
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko 70 gram
kakao 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Masło posiekać, wrzucić do naczynia miksującego i utrzeć. Dodać 250 gram cukru, cukier waniliowy, aromat rumowy oraz sól, zmiksować. Cały czas miksując dodawać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i 40 g mleka.
Połowę powstałej masy wlać do formy na babkę. Do pozostałej masy dodać kakao, resztę cukru i mleka, zmiksować. Wlać masę kakaową do formy i wymieszać obie warstwy łyżeczką, aby uzyskać efekt marmurku.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.04.2015 17:05
śliczna babka ,na pewno pyszna
marenka 06.04.2015 16:08
Piękna babka...;-)
Kuchenka 06.04.2015 15:07
hmm, świątecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak