Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB DUSZONY Z MAJERANKIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej 1/4 szkl
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
sól do smaku
majeranek
woda 1 szkl
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 3

Porada

Jeśli posiadamy w domu szybkowar , to czas przygotowania mięsa skrócimy nawet o 30 %.

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB DUSZONY Z MAJERANKIEM

Mieszamy razem olej z przyprawą do potraw.
Schab myjemy , osuszamy i nacieramy solą , marynujemy w zalewie przez 24 h .Wyciągamy z marynaty, wkładamy do garnka , wlewamy powstały płyn z marynowania , dolewamy wodę , dodajemy listek i ziele . Dusimy mięso przez około 1-1,5 h , dolewając w razie potrzeby wodę .Po uduszeniu schab studzimy w garnku , wyciągamy , smarujemy mięso olejem , posypujemy obficie majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 07.04.2015 19:26
Przepraszam za jakość zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak